ΠΡΩΤΟ ΤΟ INFOSERRES ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΝΣ




ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Κάποια Μέσα Ενημέρωσης πρέπει να παραδέχονται ότι το infoserres.gr παρουσίασε πρώτο το θέμα για τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών και να το αναφέρουν. Μάλιστα με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά το ανανεωμένο site του Παν. Σαββίδη είχε και αποκλειστικό ηχητικό ρεπορτάζ με τις πρώτες δηλώσεις. Γιατί κάποιοι δεν ανέφεραν την πηγή και αρκέστηκαν να πουν σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες; Μειώνουν έτσι την δημοσιογραφική δουλειά του συναδέλφου και το Μέσο. Γιατί;

ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΚΡΑΤΟΣ...





Η επιστολή του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου για την επιλογή του Διοικητή αλλά και Υποδιοικητή στο Νοσοκομείο Σερρών προς τους Βουλευτές μας που δημοσίευσε αποκλειστικά το infoserres.gr του καλού συναδέλφου Παναγιώτη Σαββίδη αποδεικνύει το κομματικό βαθύ μπλέ κράτος. Σήμερα για να γίνεις Βουλευτής εκτός από το να έχεις αρκετά χρήματα για χάσιμο πρέπει και να μπείς απαραίτητα στον κομματικό σωλήνα. Το ίδιο γίνεται και για τις θέσεις - κλειδιά στο Δημόσιο τομέα. Πως είναι δυνατόν ένας υπουργός Υγείας να είναι "όμηρος" των Βουλευτικών γραφείων και να μην ορίζει αυτός ποιον θα τοποθετήσει. Όταν λέμε να ορίσει, εννούμε να σταχυολογήσει κάποιον ανάμεσα σε αρκετούς με το καλύτερο βιογραφικό και ικανότητα και μετά να τον τοποθετήσει. Τρεις μήνες και το παρασκήνιο αλλά και η ονοματολογία καλά κρατούν. Και ερωτώ. Τι γίνεται στην περίπτωση που τα Βουλευτικά γραφεία ορίσουν κάποιον που δεν έχει ιδέα από το πως πρέπει να λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο; Με την ίδια ευκολία αν πλησιάσω τρεις Βουλευτές και τους πείσω για την ικανότητα μου τότε μπορεί και να ελπίζω ότι θα γίνω Διοικητής στο Νοσοκομείο Σερρών; Ας σοβαρευτούμε... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ



Στο φουλ αρχίζουν να κινούνται οι μηχανές του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα σε δύο επίπεδα: στο οργανωτικό, με επίκεντρο τις προγραμματισμένες περιοδείες των υπουργών και το σχεδιασμό των ομιλιών του πρωθυπουργού, αλλά και στο επικοινωνιακό, με τον τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού να αναλαμβάνει δράση προκειμένου να «εφοδιάσει» στελέχη και βουλευτές με επιχειρήματα και να ενημερώσει τα ΜΜΕ.

Στο πρώτο επίπεδο σημαντική είναι η συνδρομή της ΟΝΝΕΔ με τις περιφερειακές διασκέψεις που πραγματοποιεί σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο: Μετά τις τελευταίες για το περιβάλλον (Αγρίνιο-Πρέβεζα), σειρά έχουν άλλες δύο: στις Σέρρες την Παρασκευή για το αγροτικό και στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή για την απασχόληση, όπου θα παραβρεθούν οι αρμόδιοι υπουργοί, ο γραμματέας και ο διευθυντής της Ν.Δ., Λ. Ζαγορίτης και Μ. Δασκαλάκης αντίστοιχα, και επικεφαλής δημόσιων οργανισμών, όπως ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκης.

ΓΑΛΑ ΓΙΟΚ ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ




ΕΘΝΟΣ

Η Vivartia ΑΕ επικαλείται τη μείωση της κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος και την αντίστοιχη αύξηση εκείνου της υψηλής παστερίωσης. Οι αγελαδοτρόφοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι γαλακτοβιομηχανίες πιέζουν συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο να ρίξουν τις τιμές, κι είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πέρυσι έδιναν το γάλα προς 53 λεπτά/κιλό, φέτος έφτασαν στα 35 λεπτά/κιλό ή ακόμη και στα 28 λεπτά/κιλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vivartia ΑΕ έστειλε επιστολές σε περίπου 120-150 αγελαδοτρόφους από τη Θράκη, κυρίως, αλλά και από τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, με τις οποίες τους ενημέρωνε ότι θα σταματήσει να προμηθεύεται γάλα από αυτούς. Εκτιμάται ότι η εταιρεία θέλει να κόψει από τη Βόρεια Ελλάδα 120 τόνους αγελαδινό γάλα την ημέρα, επικαλούμενη πτώση του τζίρου.

Λουκέτο
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα κλείσει τον σταθμό συγκέντρωσης γάλακτος στην Κομοτηνή και θα κάνει αναδιάρθρωση των δρομολογίων, με στόχο να περιορίσει τις αποστάσεις μεταφοράς του γάλακτος και να κρατήσει παραγωγούς όσο το δυνατόν πιο κοντά στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και της Φλώρινας, αν και μια έντονη φήμη κυκλοφορεί στη Δυτική Μακεδονία ότι η λήξη συμβολαίων θα επεκταθεί και εκεί.

Οι αγελαδοτρόφοι θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες για να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ σε γενικότερη αναταραχή είναι ο κτηνοτροφικός κλάδος, όπως διαπιστώθηκε σε συνεδρίαση του πανελλαδικού τους οργάνου, την Παρασκευή, στη Λάρισα.

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: "ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ"

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ





ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"


Δημοπρατήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με την έρευνα του κ. Γκλαβάκη, το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων στη χώρα μας πρέπει: α) να βρίσκεται κοντά σε μεγάλη πόλη, β) να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από περιοχή παραγωγής γεωργικών προϊόντων, γ) να εξυπηρετείται από όλα τα μεταφορικά μέσα. “Το δημοπρατήριο πρέπει να είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη και κοντά στην Αθήνα. Εάν είναι μακριά, θα πάει ο μεγαλέμπορος να αγοράσει και όχι ο μανάβης. Εάν είναι κοντά, θα πάει ο μανάβης με το φορτηγάκι του και φεύγει ένας μεσάζων από μέσα, μικραίνει η ψαλίδα. Είναι άριστες περιοχές στη Θεσσαλονίκη ο Άγιος Αθανάσιος και ο Λαγκαδάς. Δημοπρατήριο μπορεί να γίνει και στη Σκύδρα”, σύμφωνα με τον κ. Γκλαβάκη. “Εκείνο που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία των γεωργών. Ένας γεωργός στην Ελλάδα, εάν δηλώσει μια ποσότητα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και δεν την προσκομίσει, δεν έχει κυρώσεις. Αντίθετα σε ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλονται πρόστιμα”, προσθέτει ο ίδιος.
Σήμερα δημοπρατήρια λειτουργούν στο Τουμπάκι της Κρήτης από τον τοπικό αγροτοβιομηχανικό συνεταιρισμό, στο οποίο δημοπρατούνται κηπευτικά, τα οποία παράγουν οι παραγωγοί μέλη του συνεταιρισμού και γενικότερα οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής του Τουμπακίου. Δημοπρατήρια λειτουργούν τρία στην περιοχή της Μεσαράς, στην περιοχή της Ιεράπετρας της Κρήτης, και ένα δημοπρατήριο στην Ντουτούρα των Χανίων.