"ΤΣΑΚΣΤΟΥΣ" ... ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ [INFOSERRES.GR]



«Τσακστούς»* θα έλεγε τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, σε βαριά δαρνακιώτικα, ο Εμμανουήλ Παππάς, εάν ζούσε και άκουγε τα όσα δήλωσε από τη γενέτειρα του Σέρρες, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων – Πρασίνων.
«Οι έμποροι του πατριωτισμού ξαναχτύπησαν, Αντί να καλούμαι εγώ να αποδείξω πως δεν είμαι εξωγήινος, ας αποδείξουν αυτοί ποιόν ακριβώς εξυπηρετούν. Γιατί ένα από τα δύο συμβαίνει. Ή είναι άσχετοι με την ιστορία ή προσπαθούν απλά να μειώσουν τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από τους Οικολόγους – Πράσινους στην ελληνική κοινωνία (…) Οι ντόπιοι θρακομακεδόνες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι όχι μόνο η Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη η βόρεια Ελλάδα, έγινε ελληνική το 1913» δήλωσε μεταξύ άλλων από τις Σέρρες ο κ.Τρεμόπουλος, χωρίς όμως να μας εξηγήσει τι στο καλό ήταν αυτοί οι ντόπιοι «θρακομακεδόνες», όπως τους αποκάλεσε. Έλληνες, Βούλγαροι, Τούρκοι κλπ ; Κάτι πρέπει να ήταν … Η αοριστία του κ.Τρεμόπουλου, μόνο νερό ρίχνει στο μύλο της προπαγάνδας της ΠΓΔΜ και στο φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο», που δεν βλέπουν ούτε έναν Έλληνα στη Μακεδονία πριν το 1913. .

Θυμίζω στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων – Πρασίνων, πως ντόπιος Μακεδόνας, ήταν και ο ήρωας Εμμανουήλ Παππάς, αρχιστράτηγος των μακεδονικών επαναστατικών δυνάμεων κατά την ελληνική επανάσταση του 1821.

Ο Σερραίος αρχιστράτηγος, έμπορος στο επάγγελμα, διέθεσε την τεράστια περιουσία τους, την οικογένεια του και τέλος τη ζωή του, στον αγώνα της ελληνικής εθνεγερσίας. Όπως δεκάδες άλλοι ντόπιοι, ελληνόφωνοι, σλαβόφωνοι, βλαχόφωνοι.

Τότε που το ελληνικό κράτος ήταν ανύπαρκτο, αλλά οι Έλληνες από την Κρήτη μέχρι τον Δούναβη και από το Ιόνιο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, υπαρκτοί, είτε μιλούσαν ελληνικά, είτε όχι.

Τότε που οι «Μακεδόνες» του κ.Τρεμόπουλου, ήταν ανύπαρκτοι, και όσοι μιλούσαν το λεγόμενο ιδίωμα, προσδιορίζονταν εθνικά είτε ως Έλληνες, είτε ως Βούλγαροι. Τίποτε άλλο.

Και προκειμένου να μη μου κολλήσουν τη ρετσινιά του εθνικιστή, δηλώνω πως σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού κάθε ανθρώπου. Θέλει να νιώθει Έλληνας καλώς, θέλει να νιώθει Βούλγαρος σεβαστό. «Μακεδόνας» με καταγωγή από τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα, δεν μπορεί να λέγεται.

Ως χώρα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εθνικό «αυτόευνουχισμό», επειδή ορισμένοι δεν θέλουν να λέγονται Έλληνες και επειδή κάποιοι άλλοι προσπαθούν να αποδείξουν την προοδευτικότητά τους, βγάζοντας χολή για κάθε τι ελληνικό.



* Παράτα μας

----
Ο Παναγιώτης Σαββίδης είναι αρχισυντάκτης του infoserres.gr

Ο "ΠΕΝΤΡΑΘΑ" ΣΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ





Ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης και ο Ισπανός τεχνικός, Ανχελ Πεντράθα έδωσαν τα χέρια το βράδυ της Τρίτης και έτσι ο Καταλανός θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας των «Σερρών» για τη νέα σεζόν.

Ο Πεντράθα έφτασε το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν συναντήθηκε με τον «ισχυρό» άνδρα του Πανσερραϊκού, προκειμένου να επισημοποιήσουν την προφορική συμφωνία που είχαν απο το πρώτο ραντεβού τους πριν απο μια εβδομάδα.

Όπως αναμενόταν οι δυο άνδρες τα βρήκαν σε όλα, μετά τη σχετική κουβέντα που έγινε, για συνεργασία 1+1 έτους και έτσι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψη του Καταλανού τεχνικού από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ο Ανχελ Πεντράθα θα πάρει μία πρώτη γεύση από την νέα του ομάδα, στο φιλικό παιχνίδι που θα δώσει την Τετάρτη ο Πανσερραϊκός κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου (ομάδα Δ' Εθνικής).