ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Προς όλους τους αρμόδιους φορείς
«Έχουμε να πληρωθούμε από τον Δεκέμβριο του 2008!»: Ως συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δασαρχείο Σερρών απευθυνόμαστε μας αρμόδιους φορείς – στο σύνολο των πολιτειακών παραγόντων, διαμαρτυρόμενοι που εδώ και μήνες δεν πληρωνόμαστε για την εργασία μας. Συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2008 ως σήμερα, δεν πήραμε ούτε ένα €. Είναι δίκαιο λοιπόν, να θεωρούμε πως ο τρόπος που αντιμετωπιζόμαστε, δεν προσιδιάζει σε μια σωστά λειτουργούσα πολιτεία. Το αντίθετο μάλιστα !

Ως συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δασαρχείο Σερρών απευθυνόμαστε μας αρμόδιους φορείς – στο σύνολο των πολιτειακών παραγόντων, διαμαρτυρόμενοι που εδώ και μήνες δεν πληρωνόμαστε για την εργασία μας. Συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2008 ως σήμερα, δεν πήραμε ούτε ένα €. Είναι δίκαιο λοιπόν, να θεωρούμε πως ο τρόπος που αντιμετωπιζόμαστε, δεν προσιδιάζει σε μια σωστά λειτουργούσα πολιτεία. Το αντίθετο μάλιστα !


Αυτή η συμπεριφορά, δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπο μας κοινωνικής αναλγησίας των διαχειριστών, σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από μας υπουργούς και την κυβέρνηση και φτάνοντας στον τελευταίο υπάλληλο, που μπόρεσε με ελαφριά την καρδία, να αγνοήσει μας ανάγκες μας και με ήσυχη την συνείδηση του να απολαύσει τα «καλά» μας «μεγάλης χριστιανικής γιορτής μας ανάστασης».

Σε λίγες μέρες θα έχουμε την επέτειο μας 1ης του Μάη, όπου ως γνωστόν σηματοδοτεί την κοινωνική αλληλεγγύη, μας αγώνες για την αναγνώριση του ρόλου των εργατοϋπαλλήλων στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι!

Και μας είναι μας ακόμη λόγος που μεγεθύνει την αγανάκτηση μας, που φτάσαμε εν έτη 2009, να διεκδικούμε το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα μας να πληρωνόμαστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, για την εργασία που προσφέραμε.

Ζητάμε από μας αρμόδιους φορείς, να δώσουνε άμεσα λύση στο πρόβλημα μας.

Υπογράφοντες:

Ανθυμιάδης Γιώργος

Καμπούρης Χρίστος

Τερτίπης Δημήτρης

Τζαβάρας Γιάννης

Τζιμπήρης Ηλίας

Η «ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΦ. ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΣΕΡΡΩΝ




ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Κύριε Υπουργέ,
Παίρνω την πρωτοβουλία να γράψω αυτήν την επιστολή γνωρίζοντας ότι ως άνθρωπος των μέσων τουλάχιστον θα τη διαβάσετε.
Γνωρίζετε πολύ καλά την οικογένειά μου. Εγώ δεν είμαι γραμμένος στο κόμμα εξαιτίας προσωπικών μου πεποιθήσεων, παρ’ όλα αυτά, ως ενεργός πολίτης, δεν κρύβω την αγανάκτησή μου για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στη ΝΟΔΕ Σερρών.
Είναι απαράδεκτο για ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας να ανέχεται αυτήν την κατάσταση, να καλύπτει και να δικαιολογεί τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σερρών Αθανάσιο Καλαϊτζή που τον Νοέμβριο του 2008 ενεπλάκη σε υπόθεση μίζας από διαμεσολάβησή του προς το ΥΜΑΘ για την εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης πολιτιστικών συλλόγων. Αυτά προκύπτουν από εξετάσεις των μαρτύρων οι οποίοι πιαστήκαν επ αυτόφωρο και οδηγηθήκαν στο αυτόφωρο.
Ο κ. Καλαϊτζής, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών έχει αυτήν την κομματική «άνωθεν» ασυλία της κεντρικής διοίκησης?
Οι εν ενεργεία βουλευτές μας τι γνώμη έχουν?
Η συμπεριφορά, οι ενέργειες του και η λειτουργία του ως πολιτικό πρόσωπο έχει ενοχλήσει και οργίσει όλη την κοινωνία των Σερρών.
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ ισχύει το εξής,
ΑΡΘΡΟ 6
Απώλεια της ιδιότητας του μέλους.
1. Η ιδιότητα του μέλους χάνεται:
A. Με την οικειοθελή αποχώρηση από το Κόμμα, ύστερα από σχετική έγγραφη
δήλωση του αποχωρούντος προς την Κομματική Οργάνωση στην οποία ανή-
κει.
B. Με την διαγραφή, η οποία γίνεται με απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού ορ-
γάνου, όταν το μέλος:
α. Προβαίνει σε εκδηλώσεις που αντιστρατεύονται τις ιδεολογικές αρχές
και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος.
β. Δεν τηρεί το Καταστατικό και τους Κανονισμούς του Κόμματος.
γ. Δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και δεν εκπληρώ-
νει τις βασικές του υποχρεώσεις.
δ. Προκαλεί με την συμπεριφορά του, τις ενέργειες του ή τις παραλείψεις
του βλάβη στη λειτουργία της Κομματικής Οργάνωσης.
ε. Δεν εκπληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.
στ. Καταδικαστεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση για σοβαρά ποινικά
αδικήματα.
ζ. Εκθέτει το Κόμμα με το ήθος και την εν γένει κοινωνική συμπεριφορά του.
2. Η απώλεια της ιδιότητας του μέλους συνεπάγεται την ταυτόχρονη απώλεια των
δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν απ’ αυτή.
Μήπως, κύριε Υπουργέ, γι αυτό το λόγο οι πολίτες έχουν απαξιώσει τα κόμματα? Ποιος αξιόλογος άνθρωπος θα ασχοληθεί με το κόμμα της ΝΔ στις Σέρρες όταν από τα κεντρικά δίνεται η δυνατότητα στον οποιοδήποτε να συμπεριφέρεται έτσι?
Όποιος ζει στις Σέρρες ξέρει τι έγινε γιατί ξέρει το τι είναι ο καθένας, ένα χωριό είμαστε. Εάν στη ΝΔ εθελοτυφλώντας θέλετε να γίνετε στρουθοκάμηλοι κανένα πρόβλημα, υπάρχουν όμως νεοδημοκράτες που θέλουν να μείνουν άνθρωποι και να ζουν σε μια κοινωνία νόμων, κανόνων και κανονισμών.
Με πολιτική αγανάκτηση

ΑΚΗΣ ΒΑΣ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
-

* Ο Άκης Αγοραστός εκτός απο επιχειρηματίας είναι και ενεργός blogger. Περισσότερα στο http://aagorastos.blogspot.com/

ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ "Ρ" ΣΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ




Άφησαν για λίγο τα γραφεία τους οι άνθρωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, αλλά και οι Αυτοδιοικητικοί και έβγαλαν τα κοστούμια τους για να κατέβουν στο Δημοτικό γήπεδο για να αγωνιστούν στον φιλικό αγώνα με τους παλαίμαχους του Πανσερραϊκού. Την παράσταση έκλεψε ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης που ήταν και ο διαιτητής της αναμέτρησης μαζί με τους Γκυρίνη και Μελίτο.
Η Νομαρχία Σερρών βράβευσε για την προσφορά τους βετεράνους που έγραψαν ιστορία των ομάδων του Πανσερραϊκού των δεκαετιών 64 εως 70 τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Κελεσίδη, τον πρώτο σκόρερ Γιώργο Πανταζή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Παλαίμαχοι κατέβηκαν με τους Γκατζηλάκη Κελεσίδη, Πανταζή, Διβαζίδης, Σταυλά, Γαλάνη, Κατσαβάκη, Μπιτζίδη, Σεϊζης, Σαββίδης, Κιοσέογλου, ενώ με τη Νομαρχιακή Αυτοδοιήκηση αγωνίστηκαν οι Γούνας Σερέτης, Μπέλας, Φακής, Καρυπίδης, Βαγενάς, Χατζηχαριστός, Ραμπότας.Κοσλίδης, Γαλάνης, Σαουλίδης.
Η Νομαρχία ήταν αυτή που αρχικά προηγήθηκε με τον Χατζηχαριστό, ενώ ο Γιώργος Πανταζής ξεχώρισε από την ομάδα του Πανσερραϊκού. Η Νομαρχία τελικά επικράτησε 3-2.
Τέλος, στα περίεργα της εκδήλωσης, στις τιμητικές διακρίσεις ο Πανσερραϊκός αναγραφόταν με ένα ρ.

Ο ΥΦΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΜΜΕ) Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΣΤΟ ΕΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΥΛΟ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ





ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ